2017. március 29., szerda

Receptem a NOSALTY ajánlásával: Gombás-medvehagymás omlett

Receptem a NOSALTY ajánlásával: Gombás-medvehagymás omlett

Gombás-medvehagymás omlett

A NOSALTY facebookon is megjelent cikkében a 11. recept az enyém.
Színesedjünk, tavaszodjunk, egytálazzunk!

A friss, zsenge zöldségek íze verhetetlen a fagyasztott vagy konzerv változataival szemben. Ha elkészíted az itt felsorolt zöldségtálak egyiket, megtapasztalhatod te is!
nosalty.hu

Gombás-medvehagymás omlett


Receptem a Receptvárosnál: Penne baconös-tejfölös szószban

Receptem a Receptvárosnál: Penne baconös-tejfölös szószban

Penne baconös-tejfölös szószban

  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 15 perc
A 2015. május 22. blogbejegyzésemben további fotók láthatók:  

Penne baconös-tejfölös szószban rukkolával turóval és sajttal


2017. március 28., kedd

Receptjeim a Mindmegette ajánlásával: Fehérboros retekleves és még 9 receptem

Receptjeim a Mindmegette ajánlásával: Fehérboros retekleves és még 9 receptem



Mindmegette facebook bejegyzésében szereplő cikk összeállításában 10 receptem van, az elsőt mutatom.
A tavaszi reggelik, uzsonnák, vacsorák egyik üde színfoltja a piros retek. Mutatjuk, milyen fogásokhoz használd!
Receptek retekkel >>>

Fehérboros retekleves


Receptem a NOSALTY ajánlásával: Fehérboros-sajtos medvehagyma-krémleves

Receptem a NOSALTY ajánlásával: Fehérboros-sajtos medvehagyma-krémleves

Fehérboros-sajtos medvehagyma-krémleves

A NOSALTY facebookon is megjelent cikkében a 3. recept az enyém. 
Imádjuk és szezon van - legyen belőle például leves!


A medvehagyma megjelenése a piacokon jelzi, hogy most már biztosan és végérvényesen beköszöntött a tavasz. Szinte mindenhez felhasználhatjuk, ma készítsünk belőle krémlevest!
nosalty.hu

Fehérboros-sajtos medvehagyma-krémleves


2017. március 27., hétfő

Medvehagymás spagetti chilivel, gombával, szalonnával, reszelt füstölt sajttal

Medvehagymás spagetti chilivel, gombával, szalonnával, reszelt füstölt sajttal

A medvehagyma szezonja van. Ebből az alkalomból egy magyar-olasz tésztát (pasta-t) készítettem.

Hozzávalók :

  • 25 dkg spagetti
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dk csiperke gomba
  • 4 db chili
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db újhagyma zöldjével
  • 20 levél medvehagyma
  • 2 db paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 5 dkg füstölt sajt

Elkészítés:

A tésztát al dente megfőzöm.

Közben a szalonnát felkockázom, az újhagymát karikára vágom, a fokhagymát aprítom, a gombát és a medvehagymát szeletelem,  a paradicsomot nyolcadolom.

Egy serpenyőben olajon megpirítom a szalonnát, hozzáadom a hagymát, majd a többi zöldséget, fűszerezem.

A sajtot lereszelem.

A tésztát leszűröm, tányérra szedem, rárakom a ragút. Díszítem chilivel, medvehagymalevéllel, szórok rá chilit és sajtot. 






2017. március 26., vasárnap

Receptjeim a Mindmegette ajánlásával: Zöldséges zöldborsóleves, Vörösboros sertéspörkölt nokedlivel, Tejfölös karfiolleves csipetkével, Vörösboros-gombás csirkecomb gnocchival és még 23 receptem

Receptjeim a Mindmegette ajánlásával: Zöldséges zöldborsóleves, Vörösboros sertéspörkölt nokedlivel, Tejfölös karfiolleves csipetkével, Vörösboros-gombás csirkecomb gnocchival és még 23 receptem

Mindmegette facebook bejegyzésében szereplő cikk összeállításaiban 27 receptem van, a listákból az elsőket mutatom.
A magyar konyha egyik legfontosabb körete a galuska, más néven nokedli. Közeli rokona a galuskának a pedig a csipetke. Mutatjuk hogyan készülnek, és mihez fogyasztjuk.

Minden, ami galuska >>> (4 receptem)

Zöldséges zöldborsóleves




Nokedli variációk >>>  (12 receptem)

Vörösboros sertéspörkölt nokedlivel




Csipetkés ételek  >>>  (8 receptem)

Tejfölös karfiolleves csipetkével




Gnocchi  >>>  (3 receptem)

Vörösboros-gombás csirkecomb gnocchival




Receptjeim a Mindmegette ajánlásával: Töltött csülök savanyúkáposzta ágyon, zöldpesztós burgonyával és még 5 receptem

Receptjeim a Mindmegette ajánlásával: Töltött csülök savanyúkáposzta ágyon, zöldpesztós burgonyával és még 5 receptem



Mindmegette facebook bejegyzésében szereplő cikk összeállításában 8 receptem van, az elsőt mutatom.
A klasszikus genovai változat mellett számos variáció létezik.

Rengeteg recept pestóval >>>

Töltött csülök savanyúkáposzta ágyon, zöldpesztós burgonyával


Receptem a Mindmegette ajánlásával: Körözöttel töltött paprika és paradicsom

Receptem a Mindmegette ajánlásával: Körözöttel töltött paprika és paradicsom



 A  Mindmegette facebook bejegyzésében szereplő cikk összeállításában 1 receptem van.
Szereted a körözöttet? Így tedd még pikánsabbá!

Körözöttes receptjeinket itt találod!>>> 

Körözöttel töltött paprika és paradicsom


2017. március 25., szombat

Receptjeim a Mindmegette ajánlásával: Spanyol tortilla spárgával és baconnel és még 47 receptem

Receptjeim a Mindmegette ajánlásával: Spanyol tortilla spárgával és baconnel és még 47 receptem



Mindmegette facebook bejegyzésében szereplő cikk összeállításában 48 receptem van, az elsőt mutatom.
Nem lehet ám bárhol medvehagymát szedni!
Medvehagymás recepteket itt találsz! >>>

Spanyol tortilla spárgával és baconnel


2017. március 24., péntek

Receptem a Mindmegette ajánlásával: Baconös fusilli medvehagymás pestóval

Receptem a Mindmegette ajánlásával: Baconös fusilli medvehagymás pestóval



Receptem a Mindmegette facebook bejegyzésében szereplő cikkben. Az én tésztám a 2. :
Medvehagyma, minden mennyiségben - ezúttal a tésztákba kavartuk! ;-)

Baconös fusilli medvehagymás pestóval


2017. március 23., csütörtök

Receptem a Receptvárosnál: Spárgák bacon- és füstöltsajtos köntösben

Receptem a Receptvárosnál: Spárgák bacon- és füstöltsajtos köntösben


Spárgák bacon- és füstöltsajtos köntösben


  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A 2015. május 22. blogbejegyzésemben további fotók láthatók: 

Spárgák bacon és füstölt sajt köntösben újkrumplival, paradicsommal


2017. március 22., szerda

Sült csirkecombok krumpliágyon a sütőből

Sült csirkecombok krumpliágyon a sütőből

Ma ezzel leptem meg magam ebédre. Mivel a nejem - az eddigi hozzáállása ismeretében - nem fog enni belőle, marad még későbbre is 2 adag.

Hozzávalók :

  • 3 db nagyobb csirkecomb
  • 6 db burgonya
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1 dl főző tejszín

Elkészítés:

A combokat sózom, borsozom, megszórom paprikával és meglocsolom olajjal. Beteszem a hűtőbe egy napra.

Másnap a burgonyákat héjában megfőzöm. Megpucolom, karikára vágom.

Egy nyél nélküli nagy serpenyőben olajon a combokat mindkét oldalukon elősütöm. Kiveszem, félreteszem.

A paradicsomokat felszeletelem, a paprikát karikára vágom. 

A serpenyőbe rétegesen lerakom a krumpliszeleteket, sózom, borsozom. Ráhelyezem a combokat, körberakom a paprikával, paradicsommal. Sózom, borsozom. Locsolok rá olajat, öntök rá tejszínt. Letakarom alufóliával, beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

55 perc után leveszem a fóliát, a pecsenyelével meglocsolom a combokat és a zöldségeket. Átkapcsolok grillfokozatra (200 C fok), s tovább sütöm még 30 percig.

Tálaláskor szedek a tányérra egy combot és mellé körítést.








Receptem a NOSALTY ajánlásával: Sárgadinnye sonkával lazacszeletekkel

Receptem a NOSALTY ajánlásával: Sárgadinnye sonkával lazacszeletekkel

A NOSALTY facebookon is megjelent cikkében az első recept az enyém.

Sárgadinnye sonkával lazacszeletekkel
Vendégségbe, a családnak és Húsvétra is kiválóak!


Ha meg kell adni a módját, készíts hidegtálat, ha viszont lazára is lehet venni a hangulatot, találsz ahhoz is finom falatokat ebben az összeállításban!
nosalty.hu

Sárgadinnye sonkával lazacszeletekkel