2012. március 24., szombat

Saláta reszelt sajttal, fetával, karamelizált, brandyvel flambirozott körtével, naranccsal és clementinnel

Saláta reszelt sajttal, fetával, karamellizált, brandyvel flambírozott körtével, naranccsal és clementinnel


Flambírozott körte mint dasszert.

Hozzávalók :
  • Eisberg Classic saláta
  • alma ecet
  • olíva olaj
  • reszelt trappista
  • feta
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • 1/2 körte
  • 1/2 narancs
  • 1 db clementin
  • vaj
  • cukor
  • méz
  • brandy

Elkészítés:

A salátát a tányér egyik oldalára púpozom, sózom, borsozom, szórok rá oreganot, locsolok rá almaecetet és olíva olajat, szórok rá reszelt trappistát, s morzsolok rá fetát.

A körtét, a narancsot, s a clementint félbevágom.

Egy serpenyőben vajat olvasztok, szórok rá cukrot, karamellízálom, ráteszem a gyümölcsöket, majd öntök rá mézet, végül brandyt, flambírozom.

Tálalom.



1 megjegyzés: